ETJA Olej Makadamia wygładza, regeneruje, chroni

olej-makadamia-bio.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,99 zł 15.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: BEAUTY CENTRE
Kod produktu: 25FA-17331

Opis

DRZEWO MAKADAMIA /Macadamia/

Wiecznie zielone drzewa z rodziny srebrnikowców, należy do nich 9 gatunków. Owocami są pestkowce o twardej skorupie, wewnątrz których znajdują się orzechy. Dzikie występowanie drzewa można szukać na kontynencie Australii, która zarazem jest największym producentem orzechów makadamia na świecie. Obecnie drzewa uprawiane są również na terenach północno-środkowej części Ocean Spokojnego, Hawajach oraz wschodnio-południowej Afryce. Z orzechów dzięki dużej zawartości tłuszczu (ok. 75%) otrzymywany jest o wyjątkowych właściwościach olej makadamia.

NATURALNY OLEJ MAKADAMIA BIO /Macadamia Seed Oil/

Nierafinowany, kosmetyczny, w wersji organicznej olej otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno orzechów makadamia. Posiada charakterystycznym orzechowym zapach. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, składniki mineralne, a także witaminy A B i E. Posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne i ujędrniające. Nawilża, odżywia, wygładza i poprawia elastyczność skóry. Jest doskonale wchłaniany i tolerowany przez skórę. Idealnie nadaje się do regeneracji wysuszonych, zniszczonych i łamliwych włosów przywracając im kondycję oraz naturalny blask. Chroni skórę przed wpływem czynników zewnętrznych jak wiatr, słońce, mróz. Doskonały do każdego rodzaju skóry, ale przede wszystkim zalecany do skóry wrażliwej, starzejącej się, łuszczącej i delikatnej.

Olej Makadamia BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA - OLEJ MAKADAMIA

  • bezpośrednio na skórę

  • masaż w własnym zakresie

  • do masażu leczniczego oraz modelującego sylwetkę

  • do demakijażu wrażliwych miejsc, szczególnie wokół oczu

  • idealny do tworzenia różnych mieszanek z naturalnymi olejkami eterycznymi

  • kąpiel - kilka kropli w wannie idealnie nawilży, wygładzi i ujędrni skórę 

  • włosy - stosując systematycznie poprawi kondycję włosów, oraz zapobiegnie ich łamaniu

  • używany jako dodatek do kremów, balsamów, maseczek


PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Australia, Afryka południowa

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium