ETJA Olej Inca Inchi

olej-inca-inchi.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 19,99 zł 19.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: BEAUTY CENTRE
Kod produktu: 2BA8-7378D

Opis

OLEJ INCA INCHI /Plukenetia Volubilis (Sacha Inchi) Seed Oil/

Nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z orzechów rośliny Sacha Inchi rosnącej w Peru. Bogactwo kwasów tłuszczowych, takich jak kwas omega-3,6,9, a także witaminy A i E, uelastycznia skórę redukując zmarszczki oraz kurze łapki wokół oczu. Posiada właściwości ochronne spowalniające procesy starzenia się skóry, a przyspieszające znikanie rozstępów i cellulitu. Może być stosowany jako oliwka na wypadające włosy, krem pod oczy, reduktor blizn i przebarwień lub filtr UV. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, alergicznej i atopowej oraz skóry dzieci.

UWAGA! W przypadku chorób, takich jak: egzema, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry czy też trądzik, olej powinien być stosowany przy zachowaniu szczególnej ostrożności, bowiem naturalne pochodzenie składników może okazać się niesprzyjające skórze.

Olej INCA INCHI oferowany przez firmę ETJA jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA:

• stosować bezpośrednio na skórę - delikatny olej do nawilżania skóry zwłaszcza w okresach letnich,

• pielęgnacja okolic oczu,

• pielęgnacja skóry podrażnionej słońcem,

• dodatek do kremów i balsamów,

• masaż,

• pielęgnacja włosów zniszczonych stylizacją i farbowaniem,

• delikatna kąpiel nawilżająca z przeznaczeniem dla alergików - do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodać
10 ml oleju (ok. 20 naciśnięć pompką dozującą). Kąpać się 15-20 minut.

POCHODZENIE

Ameryka Południowa.

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium