Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Gabinet kosmetyczny Warszawa Ursynów- Zadbaj o piękną skórę zimą
Zbliża się zima, czyli trudny czas dla twojej skóry, która staje się przesuszona i zaczyna pękać.
Różnica temperatur i wiatr mogą prowadzić do jej złuszczania,
Mikrodermabrazja z kwasami, mikrodermabrazja na blizny
Mikrodermabrazja to nowoczesny zabieg kosmetyczny, który staje się coraz popularniejszy. Polega ona na usunięciu z powierzchni skóry zanieczyszczeń oraz martwych
Rankingi dotyczące suplementów diety
Moda na wysportowaną, szczupłą sylwetkę trwa. Poddają się jej zarówno Panie jak i Panowie. Tym drugim jednak bardzo często zależy również na zbudowaniu odpowiedniej masy ciała. Angażując
Szkolenia mezoterapia igłowa- niezbędnik każdej kosmetyczki
Chcesz zdobyć uprawnienia lub poszerzyć zakres swoich umiejętności z zakresu kosmetologii? Medycyna estetyczna to prężnie rozwijająca się gałąź medycyny, z której
Fotoodmładzanie: salon odnowy Katowice
Gabinet kosmetyczny, spa, salon odnowy - tego typu miejsca są przez nas coraz częściej odwiedzane. Coraz więcej ludzi docenia możliwości, jakie dają nowoczesne zabiegi kosmetyczne
Rozsądne odchudzanie kluczem do sukcesu
Chcąc pozbyć się zbędnych kilogramów bardzo często skupiamy się na chęci szybkiego zauważenia efektów. Zapominamy przy tym, że zbyt radykalna utrata wagi może skutkować wystąpieniem
Zdrowo i szczęśliwie
Wiele osób staje przed lustrem, krytycznym okiem spogląda na swoją sylwetkę, wpada w zadumę i zastanawia się, co należy jeść, by wyglądać zdrowiej i zgrabniej, jak to zrobić żeby po tym jak ktoś powie

Posted by on Lip 13, 2017 in Zdrowie |

Wegetariańskie dania – rosół

Wegetariańskie dania – rosół

Rosnąca ilość wegetarian w Polsce sprawia, że wegetariańskie przepisy stają się coraz popularniejsze także wśród osób, które spożywają na co dzień mięso. Dlatego poniżej podpowiadamy jak ugotować i podajemy sprawdzony  przepis na rosół wegetariański. Podstawą dania jest zimna woda i duża ilość, dobrej jakości warzy takich jak marchewka, pietruszka, seler. Niezbędna jest również opalana cebula i to w ilości nieco większej niż w przypadku tradycyjnego rosołu, bowiem skądś musi pochodzić głębia smaku dania. Brak mięsa należy również zrekompensować poprzez dodanie do wywaru łyżki oleju.

 

Dzięki temu danie będzie wyrazistsze i tłustsze, nie będzie przypominać nam zwykłego wywaru warzywnego. Ogromnie ważny składnik stanowi sos sojowy, należy wybrać go starannie im lepszy sos tym lepszy wege rosół, to dzięki niemu danie zyska swój „piąty smak”. Pamiętajmy o zalaniu warzyw zimną wodą, ponieważ tylko ich wspólne zagotowanie się i powolne oddawanie smaku może sprawić, że danie będzie konkretne i wyraziste. Serwując rosół należy pamiętać o dobrym makaronie oraz natce pietruszki na wierzchu.