Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Zabiegi antycellulitowe - Kosmetyczka Wrocław
Cellulit, zwany również pomarańczową skórką to problem, który w dzisiejszych czasach wielu kobietom spędza sen z powiek. Nie wygląda on bowiem estetycznie, a jego wyeliminowanie
Ćwiczenia odchudzające w Poznaniu- Skorzystaj, jeśli zmagasz się z nadwagą
Ciągle masz nadprogramowe kilogramy? Odchudzasz się, ale zamiast schudnąć znowu przytyłaś? Denerwuje cię oponka na brzuchu?
Chciałaś ćwiczyć
Warto sprawdzić swoje BMI
Osoby, które mają nadwagę, są w dużo większym stopniu narażone na rozwój wielu poważnych chorób. W związku z tym warto kontrolować na bieżąco masę ciała i sprawdzać, czy nie przekracza ona określonych
Kurs makijażu permanentnego - makijaż permanentny ust Poznań
Wiele kobiet codziennie wykonuje makijaż. Nie ma co się oszukiwać - w makijażu większość z nas wygląda zdecydowanie lepiej, niż bez niego, a wyglądając lepiej,
Gabinet kosmetyczny Warszawa Ursynów- Zadbaj o piękną skórę zimą
Zbliża się zima, czyli trudny czas dla twojej skóry, która staje się przesuszona i zaczyna pękać.
Różnica temperatur i wiatr mogą prowadzić do jej złuszczania,
Naturalne olejki eteryczne do masażu- zatrać się w relaksującej woni
Masaż ma działanie relaksujące napięte mięśnie. Służy także rozmasowywaniu bolących miejsc. Masaż relaksacyjny, z użyciem olejków eterycznych, odżywi
Wanna spa- zafunduj sobie domowe SPA
Jesteś przemęczona pracą, czy domowymi obowiązkami? Wciąż z utęsknieniem wspominasz ostatni wyjazd do Spa i te wspaniałe, wygrzewające kąpiele w wannie z hydromasażem? Spraw sobie

Posted by on Lip 13, 2017 in Zdrowie |

Wegetariańskie dania – rosół

Wegetariańskie dania – rosół

Rosnąca ilość wegetarian w Polsce sprawia, że wegetariańskie przepisy stają się coraz popularniejsze także wśród osób, które spożywają na co dzień mięso. Dlatego poniżej podpowiadamy jak ugotować i podajemy sprawdzony  przepis na rosół wegetariański. Podstawą dania jest zimna woda i duża ilość, dobrej jakości warzy takich jak marchewka, pietruszka, seler. Niezbędna jest również opalana cebula i to w ilości nieco większej niż w przypadku tradycyjnego rosołu, bowiem skądś musi pochodzić głębia smaku dania. Brak mięsa należy również zrekompensować poprzez dodanie do wywaru łyżki oleju.

 

Dzięki temu danie będzie wyrazistsze i tłustsze, nie będzie przypominać nam zwykłego wywaru warzywnego. Ogromnie ważny składnik stanowi sos sojowy, należy wybrać go starannie im lepszy sos tym lepszy wege rosół, to dzięki niemu danie zyska swój „piąty smak”. Pamiętajmy o zalaniu warzyw zimną wodą, ponieważ tylko ich wspólne zagotowanie się i powolne oddawanie smaku może sprawić, że danie będzie konkretne i wyraziste. Serwując rosół należy pamiętać o dobrym makaronie oraz natce pietruszki na wierzchu.